top of page

Precaucions en practicar esport a l'estiu

Updated: Feb 27


L'estiu és una època de l'any en la qual molts aprofiten per a intensificar la seva activitat física i practicar esport a l'aire lliure. No obstant això, les altes temperatures poden representar un desafiament i, si no es prenen les precaucions necessàries, poden derivar en problemes de salut. A continuació, es presenten algunes mesures de precaució que han de considerar-se en fer esport a l'estiu.




1. Hidratació: La deshidratació és un dels principals perills de l'exercici en l'estiu. La calor i la intensitat del sol poden provocar una pèrdua ràpida de líquids i electròlits, indispensables per al bon funcionament de l'organisme. Per això, és essencial beure aigua abans, durant i després de l'exercici, fins i tot si no es té set.


2. Protecció solar: L'exposició al sol sense protecció pot provocar cremades solars, envelliment prematur de la pell i augmentar el risc de càncer de pell. Per tant, és recomanable usar protector


solar d'ampli espectre, amb un factor de protecció solar (FPS) d'almenys 30, i reposar-ho cada dues hores o després de nedar o suar.


3. Vestimenta adequada: És convenient usar roba lleugera, transpirable i de colors clars que reflecteixin el sol. També és recomanable usar gorres o barrets i ulleres de sol per a protegir-se del sol.


4. Horaris d'entrenament: Evita les hores de major calor. Els millors moments per a fer esport a l'estiu són a primera hora del matí i al final de la tarda, quan les temperatures són més baixes.


5. Escolta al teu cos: Para esment als signes d'advertiment del teu cos. Si experimentes marejos, una freqüència cardíaca ràpida i irregular, nàusees o enrampades, això podria ser un signe de cop de calor o deshidratació severa.


6. Adaptació gradual: Si estàs acostumat a fer esport en un gimnàs amb aire condicionat o en climes més freds, és important que t'adaptis gradualment a les altes temperatures.


18 views0 comments
bottom of page